CALCORREU

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Ubicació

Correu electrònic Imprimeix PDF

· RASQUERAEscut de Rasquera


Comarca: Ribera d'Ebre.

Província: Tarragona.

Comunitat autónoma: Catalunya.

Població (any 2009): 955 habitants.

Superfície: 51,3 (km2).

Densitat de població: 18,6 (hab./km2).

 

· LOCALITZACIÓ


Rasquera es un municipi de la comarca de la Ribera d'Ebre, situat al sur d'esta, al límit amb la del Baix Ebre.

Podem arribar-hi a través de la C-12, la TV-3021 y la TV-3022.


Localització de Rasquera
Ver mapa más grande

 

· PETITA REFERÈNCIA I INFORMACIÓ DE LA VILA


Rasquera d'aprop

Les restes prehistòriques trobades al terme municipal indiquen que aquest territori va estar poblat com a mínim des de finals del Paleolític.

La primera referència documental apareix l’any 1153, quan es nombra el castell de Rasquera única fortificació de la part esquerra de l’Ebre.

És una vila petita i acollidora de la Ribera d’Ebre. Les cases del nucli antic tenen façanes ocres o marrons coure suaus, golfes antigament dedicades a assecar fruits, una arquitectura uniforme i simple que dóna sensació de tranquil·litat i assossec al caminar pel seus carrers...

Més de la meitat de la població es dedica a l’agricultura, tot i que la superfície cultivable no arriba a la meitat del terme. Els conreus principals són l’olivera, l’ametller i la vinya. L’agricultura es complementa amb l'activitat ramadera, la major part de bestiar oví i cabrú.

Una part important de la població treballa a la indústria, i es desplaça als pobles del voltant, sobretot a la fàbrica envasadora d’aigua  de Cardó, actualment propietat del Grup Pasqual.

El terme consta de dos zones clarament diferents. La zona oriental de terrenys suaus i planers, que van des de la riera del Comte fins al peu del massís de Cardó; i la zona occidental de muntanyes accidentades.

És en aquestes muntanyes, tan oblidades, on trobem infinitat d’indrets  de gran riquesa natural. Són boscos de pins, alzines, auròns, argelagues, joncs..., boscos típics mediterranis,  també alguna espècie difícil de trobar com el teix i el grèvol, habitats per ocells, esquirols, conills, porcs senglars, fins i tot algunes cabres salvatges.

 

 
19.JPG

ENQUESTA

Que tal ha estat la teva estància a Cal Correu?
 

CALENDARI


« < Setembre 2024 > »
Dg Dl Dm Dc Dj Dv Ds
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5